Zásady ochrany osobných údajov

GDPR
NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej len „Nariadenie“) a zákon NR SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „Zákon“) nadobudnú účinnosť 25. mája 2018.

PREVÁDZKOVATEĽ A KONTAKTNÉ ÚDAJE
Prevádzkovateľ Vašich osobných údajov je spoločnosť Octavianus, s.r.o., Vlárska 34, 831 01 Bratislava, IČO: 36 361 101, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel Sro, vložka číslo 40666/B.

Prevádzkovateľa môžete kontaktovať e-mailom na adrese info@octavianus.sk
Pre ďalšie informácie ako nás kontaktovať, navštívte stránku www.octavianus.sk.

PREČO ZBIERAME VAŠE ÚDAJE?
Vaše osobné údaje získavame a ďalej spracúvame na základe všeobecne záväzných právnych predpisov alebo na základe vášho súhlasu, a to výlučne iba za účelom obchodných vzťahov. Ide najmä o tieto účely:

  • plnenie zmluvy
  • aktuálna ponuka našich produktov a služieb marketing a reklama
  • kroky podniknuté na udržanie obchodných vzťahov
  • kontaktovanie alebo reakcia na otázky prostredníctvom elektronickej komunikácie (e-mail, telefón)

PRÁVNEZÁKLADY
V súlade s požiadavkami právnych predpisov na ochranu osobných údajov (paragraf 6 článok 1 Nariadenia; paragraf 13 ods. 1 Zákona) vás musíme informovať o právnych základoch spracúvania vašich osobných údajov, ktorými sú:

  • náš oprávnený záujem
  • Váš súhlas
  • plnenie našich zákonných povinností
  • plnenie našich zmluvných povinností

AKÉ ÚDAJE ZBIERAME
Spracúvanie vašich osobných údajov vykonávame za účelom udržiavania obchodných vzťahov, informácii o našich produktoch a službách, marketingu a za účelom vytvorenia zmluvy a jej plnenia. Pri poskytovaní našich služieb získavame o vás nasledujúce údaje: meno, priezvisko, názov vašej firmy alebo zamestnávateľa, telefónne číslo, adresu trvalého bydliska, korešpondenčnú adresu, IČO, DIČ a iné údaje podľa platnej legislatívy alebo na základe vášho súhlasu.

BEZPEČNOSŤ, SPRÍSTUPŇOVANIE VAŠICH ÚDAJOV TRETÍM STRANÁM
Na ochranu vašich údajov sme zaviedli primerané fyzické a technické opatrenia, aby sme zabezpečili informácie, ktoré v súvislosti so službami zhromažďujeme. V súlade s požiadavkami platnej legislatívy vykonávame všetky potrebné bezpečnostné, technické a organizačné opatrenia, aby sme vaše osobné údaje chránili pred ich úmyselným alebo náhodným vymazaním, náhodnou stratou, zmenou, nezákonným prezradením, zneužitím alebo sprístupnením.

Vaše osobné údaje môžu byť poskytnuté príjemcom, ktorým sme vaše osobné údaje oprávnení poskytnúť na základe všeobecne záväzných právnych predpisov alebo vášho súhlasu. Konkrétne to môžu byť:

  • štatutári, spoločníci, akcionári, oprávnení zamestnanci
  • revádzkovateľa,
  • členovia skupiny Prevádzkovateľa
  • osoby spolupracujúce s Prevádzkovateľom (účtovníci, daňový poradcovia, právny poradcovia, a pod.)
  • orgány verejnej správy, ktorým môžu byť za špecifických podmienok a podľa platnej legislatívy poskytnuté osobné údaje

AKÉ SÚ VAŠE PRÁVA VO VZŤAHU K OSOBNÝM ÚDAJOM
V zmysle všeobecného nariadenia o ochrane údajov máte právo:

  • na prístup k vašim osobným údajom od Prevádzkovateľa
  • žiadať opravu alebo aktualizáciu vašich osobných údajov
  • na výmaz vašich osobných údajov („právo na zabudnutie“)
  • na obmedzenie spracúvania vašich osobných údajov
  • kedykoľvek odvolať svoj súhlas
  • na prenosnosť údajov
  • namietať spracúvanie vašich osobných údajov
  • podať návrh na začatie konania pred Úradom na ochranu osobných údajov SR
  • Uplatniť vaše práva si môžete zaslaním emailovej správy na info@octavianus.sk alebo zaslaním písomnej žiadosti spoločnosti Octavianus, s.r.o. s jasnými požiadavkami na kontaktné údaje uvedené v sekcii „Prevádzkovateľ a kontaktné údaje“.

Vaše osobné údaje nebudeme uchovávať dlhšie, než to bude potrebné na účel, na ktorý sme ich získali, tak ako je uvedené v sekcii „Prečo zbierame vaše údaje“. Vaše osobné údaje uchovávame, vyraďujeme a likvidujeme v súlade so všeobecne záväznými právnymi predpismi.

 

Pristupuje k Vašim osobným údajom zodpovedne a preto v zmysle Nariadenia Európskeho Parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej len „nariadenie GDPR“) a zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len ,,Zákon“), Vám ako dotknutej osobe (fyzickej osobe, ktorej osobné údaje sa spracúvajú) na svojom webovom sídle okrem svojich identifikačných a kontaktných údajov a kontaktných údajov zodpovednej osoby, sprístupňuje aj ďalšie potrebné informácie, ktoré sa nachádzajú v záložkách vľavo.

Prevádzkovateľ v zmysle čl. 24 nariadenia GDPR a ust. § 31 Zákona pristúpil k prijatiu primeraných technických, organizačných, personálnych a bezpečnostných opatrení a záruk, ktoré zohľadňujú najmä:
  • zásady spracúvania osobných údajov, ktorými sú zákonnosť, spravodlivosť a transparentnosť, obmedzenie a kompatibilita účelov spracúvania osobných údajov, ďalej minimalizácia osobných údajov, ich pseudonymizácia a šifrovanie, ako aj integrita, dôvernosť a dostupnosť;
  • zásady nevyhnutnosti a primeranosti (vzťahuje sa aj na rozsah a množstvo spracúvaných osobných údajov, dobu uchovávania a prístup k osobným údajom dotknutej osoby) spracúvania osobných údajov s ohľadom na účel spracovateľskej operácie;
  • povahu, rozsah, kontext a účel spracovateľskej operácie;
  • odolnosť a obnovu systémov spracúvania osobných údajov;
  • poučenia oprávnených osôb prevádzkovateľa;
  • prijatie opatrení na bezodkladné zistenie, či došlo k porušeniu ochrany osobných údajov a promptné informovanie dozorného orgánu a zodpovednej osoby;
  • prijatie opatrení na zabezpečenie opravy alebo vymazanie nesprávnych údajov, či realizáciu iných práv dotknutej osoby;
  • riziká s rôznou pravdepodobnosťou a závažnosťou pre práva a slobody fyzických osôb (najmä náhodné alebo nezákonné zničenie osobných údajov, strata alebo zmena osobných údajov, zneužitie osobných údajov – neoprávnený prístup alebo neoprávnené poskytnutie, posúdenie rizík so zreteľom na pôvod, povahu, pravdepodobnosť a závažnosť rizika v súvislosti so spracúvaním a na identifikáciu najlepších postupov na zmiernenie rizika).

Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním cookies. viac informácií

Nastavenia cookies na tejto webovej stránke sú nastavené na "Povoliť cookies" vám prehliadanie možné skúsenosti. Ak budete pokračovať na používanie tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia cookies alebo kliknite na tlačidlo "Prijať" nižšie potom dávate súhlas k tomu.

Zavrieť